четвртак, 4. јануар 2018.

Kako da izgubite višak kilograma bez da gladujete po ceo dan






KONTROLA TELESNE TEŽINE – KONTROLA KALORIČNOSTI –

FIZIČKA OPTEREĆENJA

Bez obzira na postojanje stotinu i hiljade proizvoda namenjenih mršavljenju postoje samo dva načina kontrole svoje telesne težine. Setite se: jedini ograničavajući faktori koji nisu dozvoljavali čoveku da se goji tokom čitave duge evolucije su bili

-deficit hrane
- težak fizički napor koji je bio povezan s traženjem hrane.

Zato mi i nemamo drugi izbor osim da povećamo svoju fizički aktivnost ili smanjimo unos hrane. Količina energije (kalorije) koje unosimo hranom ne sme biti veći od količine koju mi trošimo.

To su zakoni fiziologije, a sve ostalo su prazna obećanja.



Postoji nekoliko načina da smanjite kaloričnost hrane. Nabrojaćemo samo najvažnije.


Niskokalorične dijete. Smanjenje kalorija se postiže na račun smanjenja količine konzumirane hrane ili na račun prelaska na niskokalorične proizvode. To je verovatno najefikasniji i u isto vreme najteži način.
Dijete koje isključuju ugljene hidrate. Smanjenje kalorija se postiže na račun potpunog izbacivanja ugljenih hidrata (hleb, pecivo, makarone, slatkiši) i uglavnom korišćenje belančevina koje se teže usvajaju.
Smanjenje apetita. Čovek može jesti manje ili ukoliko nema apetit ili ukoliko se brzo najede. U prvom slučaju lečenje se vrši preko mozga (a to nije poželjno) i tako deluje većina farmakoloških preparata za mršavljenje. U drugom slučaju se uticaj vrši preko receptora želuca.
Smanjenje apsorbovanja hrane. Možete postići smanjenje kaloričnosti, a da ne smanjite količinu konzumirane hrane. Postoje tri glavna načina: povećati unos teško dostupni (složenih) masti i ugljenih hidrata koje creva loše prihvataju; uništiti aktivnost fermenata za varenje pomoću specijalnih farmakoloških blokatora; ubrzati tranzit hrane kroz creva pomoću sredstava za mršavljenje. Osim toga, postoji niz egzotičnih načina za smanjenje apsorbcije hrane, kao na primer, veštački zaraziti creva trakastim parazitima, delimično odstraniti želudac i creva, zašiti želudac.

Kao što vidimo postoji puno načina da smanjimo kaloričnost hrane. Hajde da analiziramo prednosti i mane svakog od njih


Iz ove tabele možemo zaključiti da su najefikasnije dijete s visokom koncentracijom vlakana koji vezuju deo masti i ugljenih hidrata i samim tim smanjuju njihovu kaloričnost.
Ipak čak i te dijete imaju vrlo spor efekat zbog relativno malog sadržaja vlakana u običnoj hrani. Bez dobro proračunate i efikasne dijete ne možete izdržati aktivne treninge koji će vaše telo pribliziti idealu.
Kada treniramo nama su za život potrebne druge biološki aktivne materije. Na primer, fizički napor približno jedan i po put povećava potrebu organizma za pojedinim vitaminima, posebno onih koji se rastvaraju u vodi, među kojima su vitamin C i skoro svi vitamini grupe B. U današnje vreme za podršku ljudima koji se aktivno bave fitnesom postoji čitav niz proizvoda koji omogućavaju organizmu da dobije neophodne materije i da brže ostvari svoj cilj.
Biološki aktivne materije koje se nalaze u sastavu pomažu da se suvišne masti pretvore u korisnu energiju; da kvalitetno trenirate čak i ako držimo strogu dijetu; da intenzivno smanjujete telesnu težinu na račun smanjenja usvojenih masti i aktiviranja razmene materija; očuvate zdravlje i mladost; zaštitite organe i sisteme koji su pod najvećim opterećenjem.
Siberian Health je razradio novu unikatnu liniju funkcionalnih proizvoda FitnessCatalyst®. Biološki aktivne materije koje su u sastavu pomažu da se višak masti pretvori u korisnu energiju; ne morate odustati od intenzivnih treninga čak ni prilikom držanja stroge dijete; intenzivno se smanjuje težina na račun smanjenja masti koje se usvajaju i aktiviranja razmene materija; očuvanje zdravlja i mladosti; zaštita organa i sistema koji su najviše opterećeni.
FitnessCatalyst® - to je nova tehnologija koja značajno povećava efikasnos treninga, odnosno brže se postiže cilj i pri tom se ne prave nepotrebne greške. Glavni cilj fitnesa je zgodno, energično, seksipilno telo. Tehnologija FitnessCatalyst®-a pomaže da brže dostignemo taj cilj.
CARNITINE (AKTIVATOR RAZBIJANJA MASTI) doprinosi aktiviranju aerobnog razbijanja masti. Carnitine je namenjen aktiviranju oksidacije masti tokom aerobnih treninga. Osnovna aktivna materija tog proizvoda je L-karnitin koji obezbeđuje mobilnost i transport masnih kiselina u ćelije mišića gde se odvija njihov metabolizam i formira energija za rad mišića. Dodatni unos L-karnitina u režim ishrane dovodi do povećanja aerobne izdržljivosti organizma, poboljšava rad kardio-vaskularnog sistema, smanjuje količinu opšte i potkožne masnoće, a takođe dovodi do brže regeneracije nakon treninga.


Saznajte više o našim proizvodima



Нема коментара:

Постави коментар