среда, 10. јануар 2018.

TAJNE LEKOVITIH BALZAMI IZ SIBIRA




Lekoviti balzami na bazi bilja i ulja su se i u drevna vremena koristili ne samo za očuvanje lepote, već i za lečenje i dan danas aktuelnih bolesti kao što su osteohondroza, reuma, radiсulitis, giht i mastitis. Balzami su se koristili za otklanjanje migrene ili su lečili prehlade.


Da bi smo dobili 1kg standardizovanog eteričnog ulja mora da se preradi 10t biljne sirovine. 


Lekovito dejstvo balzama je raznoobrazno i ne ograničava se samo na spoljašnji sloj kože, na kome imaju izraženo antibakterijsko i protiv-gljivično dejstvo, normalizuju kiselo-bazni balans, snabdevaju kožu vitaminima, makro i mikro elementima, podstiču rast i obnovu povređenih ćelija.



Po mišljenju drevnih lekara koža je ogledalo unutrašnjih organa i zbog toga preko određenih delova kože možemo delovati na unutrašnja tkiva.




Biološki aktivni kompleksi, minerali i vitamini, prodirući kroz kožu normalizuju lokalni krvotok i sprečavaju stvaranje trombova, poboljšavaju limfotok, smanjuju upalne i alergijske reakcije, imaju analgetičko dejstvo. A što je najvažnije aktivne komponente lekovitih balzama imaju reflektujući uticaj na centralni i periferni nervni sistem, koji regulišu sve životno važne funkcije našeg organizma. Tom nevidljivom vezom lekoviti balzami imaju stimulišuće dejstvo na imuni sistem, opuštaju mišiće, smanjuju glavobolju, smanjuju arterijski pritisak, šire bronhije.

            Proizvodi «Sibirske kolekcije balzama» imaju    status BEZBEDNO

Svi lekoviti balzami iz serije "Sibirska kolekcija balzama" su pripremljeni na bazi najčistije vode jezera Bajkal i lekovitog bilja koje je sakupljeno na geografski unikatnom i ekološki čistom mestu - na ostrvu Oljhon. Prilikom pravljenja recepture tih ekskluzivnih proizvoda korišćene su viševekovne tradicije burjatske narodne medicine.


KOREN (balzam širokog spektra delovanja)

Svojstva:
• ima protivupalni, analgetički efekat, smanjuje temperaturu;
• ima antibakterijsko i protiv-virusno dejstvo;
• blagotvorno deluje na stanje krvnih sudova, normalizuje krvotok;
• poboljšava rad bubrega i pluća;
• pojačava anti-toksično delovanje jetre;
• povećava odbrambenost organizma;
• ukoliko se regularno koristi poboljšava stanje kože. Koža postaje elastičnija, površina se čisti, nestaju pigmentne pege, papilomi, bradavice.


Indikacije: efikasan je kod prehlada, gripa, bronhitisa, osteohondroze svih delova kičme, bolesti zglobova, trauma, uganuća, modrica, istezanja, bolova u mišićima, proširenih vena, mastitisa kod dojilja i upalnih bolesti kože. 




ODON - ZVEZDA (univerzalni zagrevajući balzam)


ODON balzam je stvoren na bazi najčistijih eteričnih ulja, koji su u prirodnoj lipidnoj matrici koja se sastoji od crvenog palminog i ricinusovog ulja. To je specijalno razrađena sredina koja je dobar provodnik, kao prvo zato što je srodna čovekovoj koži i omogućava brzo i duboko prodiranje lekovitih komponenti balzama. Kao drugo, ta lipidna osnova zahvaljujući sadržaju vitamina E, beta karotena i koenzima Q10 sprečava oksidaciju i uništavanje eteričnih ulja lekovitog bilja koje se nalaze u sastavu.


 Eterična ulja koja se nalaze u sastavu balzama "Odon" su izabrana strogo po principu prirodne sinergije, t.j. više puta je pojačan protivmikrobni efekat, efekat ublažavanja bola, efekat protiv otoka, protivupalni i stimulišući limfu. Svako eterično ulje se obavezno standardizuje po sadržaju određenih biološki aktivnih supstanci, obezbeđujući željeni efekat.


Da bi smo dobili 1kg standardizovanog eteričnog ulja mora da se preradi 10t biljne sirovine. 



Eterično ulje kamilice je jako protivupalno i analgetičko sredstvo i od davnina se koristi u narodnoj medicini za otklanjanje glavobolja, migrene, a takođe i prilikom nesanice i stresa.

Eterično ulje zlolesine stimuliše lokalni limfotok i krvotok, otklanja otoke i ima analgetičko dejstvo, ima antivirusno dejstvo.

Eterično ulje karanfila se preporučuje kod bolova u zglobovima, a takođe i kao analgetik i sredstvo protiv upala prilikom ujeda insekata.

Eterično ulje majorana ima efekat zarastanja, analgetički i spazmolitički efekat. Ima efekat grejanja, dobar je kod mišićnog spazma i istezanja, artritisa i reume
.
Eterično ulje eukaliptusa ima snažno antibakterijsko dejstvo, protivupalno, imunomodulirajuće dejstvo i podstiče zarastanje rana. Aktivira i čisti disajne puteve, podstiče regeneraciju kože posle opekotina i rana.

Eterično ulje nane efikasno otklanja glavobolju, vrtoglavicu. Pomaže kod mučnina tokom vožnje, meteoropatije i simptoma mamurluka.

Eterično ulje cimeta ima antiseptičko dejstvo i protivvirusna svojstva i primenjuje se kod lečenja grip, bolesti disajnih puteva i reumatskih oboljenja zglobova.


Balzam "ODon" je efikasan kod: 

-bolesti zglobova (artritisa, artroze, osteohondroze)
-bolesti mišića (mišićni spazmi, istezanja) 
-povrede mekih tkiva kože (uganuća, rane, ujedi insekata)
-bolesti respiratornih organa (grip, prehlada, bronhitis, antritis)
-glavobolja, nesanice, fizičkih i nervno-psihičkih premora.



MEDESE - TAJNA LEKARA (univerzalni obnavljajući balzam)



Balzam "Medese" je napravljen od prirodnih komponenti bez primene hormonskih i antibiotičkih sredstava.


 Mehanizam unikatnog dejstva balzama je baziran na sposobnosti da obnavlja zaštitna svojstva povređene kože i aktivira regeneracione procese. 


Obnavljajući balzam je namenjen nezi kože, zaštiti od povreda u rezultatu uticaja negativnih faktora iz spoljašnje sredine (vetar, mraz, sunce), preventiva crvenilu i iritaciji kože. Ubrzava obnavljajuće procese, doprinosi brzom obnavljanju kože prilikom oštećenja. Doprinosi smanjenju diskomfora pri žarenju koprive, ujedu pčela i drugih insekta.



UJAN NOMO - ELASTIČNI LUK (balzam za telo s glukozaminom i hondroitinom)

Podstiče smanjenje upalnih procesa, diskomfora i bolova, ima opuštajuće dejstvo, značajno olakšava kretanje.

Odsustvo elastičnosti i pokretljivosti predstavljaju stalnu nelagodnost, smotanost i verovatnoću zadobijanja trauma. Teško je voditi normalan život kada svaki nepažljiv pokret zadaje bol. Na svu sreću moguće je obnoviti elastičnost i povratiti normalno kretanje.

UJAN NOMO (ELASTIČNI LUK) je prirodni balzam za telo s ekstraktima sibirskih trava, eteričnim uljima, glukozaminom i hondroitinom.

U njegovoj osnovi je inovativna formula koja sadrži povećanu koncentraciju aktivnih materija u poređenju s analognim proizvodima koji već postoje na tržištu. To značajno povećava efikasnost delovanja balzama.

Ekstrakt Symphytuma doprinosi smanjenju upalnih povreda kože i zarastanju mikropovreda, ima umirujuće dejstvo.

Ekstrakt comaruma ima protivupalno dejstvo, deluje na otoke, podstiče zarastanje povreda.

Hondroitina sulfat podstiče učvršćivanje vezivnotkivnih struktura, ima profilaktičko, analgetičko i protivupalno dejstvo.

Glukozamin ima protivupalno i analgetičko dejstvo.

Eterična ulja kleke, eukaliptusa, ruzmarina i Malaleuce cajeputi imaju protivupalno dejstvo, podstiču bržu regeneraciju ćelija kože, poboljšavaju mikrocirkulaciju.




GORKHON - POTOK (balzam protiv proširenih vena)

Proširene vene su najčešće oboljenje krvnih sudova. Izbočine predstavljaju estetski problem i stvaraju glavobolju mnogim ženama, čak i onima koje su mlade. Pojava izbočina, brzo zamaranje ili bol u nogama može biti signal za pojavu proširenih vena. 

U najranijim stadijumima ovog procesa, kada su prisutni samo mali estetski defekti na koži i dok još uvek nisu povređene duboke vene primena kozmetičkih i lekovitih balzama je posebno efikasna i neophodna.


Balzam "Gorkhon" se sastoji od komponenti koje kompleksno deluju na sudove nogu.

Vitamin P (alfa-glukozil hesperidin), koji se nalazi u sastavu balzama je veoma važan za zdravlje krvnih sudova. On učvršćuje zidove sudova, čini ih elastičnim i otpornim, održava normalan krvni pritisak unutar sudova, sprečava sklerotične i trombotične povrede, smanjuje upale. Vitamin P opušta tonus sudova i smanjuje otoke, koji se javljaju ne samo kod proširenih vena, već i na kraju dugog radnog dana. Lekovito dejstvo vitamina P je pojačano ekstraktom kruščice, koja je poznata po sposobnosti da otklanja bol i smanjuje upalu. 

Ekstrakti crnog grožđa koji se nalaze u sastavu balzama doprinose poboljšanju krvotoka i limfnoj drenaži i sprečavaju kongestiju. Prijatno hlađenje mentolom smanjuje umor i oticanje nogu.



Indikacije: 
preporučuje se za lečenje početnih stadijuma proširenih vena nogu i preventivi prilikom postojanja predispozicija: 
-prekomerna težina
-gojaznost
-trudnoća i postporođajni period
- genetske predispozicije, 
-rad koji je povezan s dugotrajnim stajanjem.






MULHEN - LED (apsorbujući balzam protiv oticanja)

Osećaj diskomfora, težine, ukočenosti i bola prilikom oticanja nogu je poznat svakom čoveku. Razloga za oticanje je puno. 

Osnovni su vreo dan, prekomerno unošenje vode, tesna obuća ili posao koji zahteva dugotrajno stajanje.

 Osim toga postoji niz bolesti ili stanja organizma koje prati poremećaj oticanja tečnosti iz donjih ekstremiteta. Oticanje izaziva krajnje loš osećaj. U takvim situacijama veliku korist može da donese spoljašnja primena sredstava protiv oticanja. Jedan od takvih efikasnih proizvoda je lekoviti balzam "Mulhen", što u prevodu s burjatskog jezika znači "led". Unikatne komponente deluju zajedno, po etapama otklanjaju sve neprijatne simptome oticanja nogu.

Ricinusovo ulje učvršćuje zidove krvnih sudova i limfotoka, otklanja upalu i normalizuje krvotok plitkih sudova i kapilara, stimuliše proticanje limfe.

Eterična ulja kamilice, majorana, zlolesine, karanfila i heljde imaju protivupalno dejstvo koje poboljšava mikrocirkulaciju i tonira. Te biljne komponente poboljšavaju krvotok i procese razmene unutar tkiva, poboljšavaju spoljašnji izgled kože.

Mentol i eterična ulja eukaliptusa i nane otklanjaju bol, osećaj umora u nogama. Aktivne biljne komponente eukaliptusa i nane doprinose poboljšanju mikrocirkulacije krvi.







Нема коментара:

Постави коментар