понедељак, 15. јануар 2018.

ДРУГЕ МОГУЋНОСТИ ПРИМЕНЕ АК''НОВОМИН''


1.Дифузна мастопатија:

Код лечења помоћу класичних метода болови нестају за 2-3 месеца . При коришћењу ''Новомина'' бол нестаје после 1-2 курса лечења код 92% пацијенткиња. АК '' НОВОМИН'' се узима свакодневно у току 7-10 дана почевши од 7-10 дана менструалног циклуса( 3-4 дана после менструације).

2.Чир на желудцу и 12-о палачном цреву:

У време појачаног бола АК ''Новомин'' се узима по 10 капсула 7-10 дана. Долази до потпуног зарастања чира средње величине и то без друге медикаменозне терапије и дијете.За превентиву сезонских погоршања препоручује се узимање АК ''Новомин''1,5-2 недеље пре настанка симптома у истим дозама.

ПРЕВЕНТИВА ГРИПА:

По 4 капсуле дневно месец дана пре предпостављене епидемије и све време трајања епидемије.

4.ЗА ПОЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА:

Код изражене слабости имунитета значајно поправљање се примећује већ после 3-4 недеље после узимања по 10 капсула дневно одједном. После успостављања нормалног имунитета препоручује се наставити терапију узимањем по 4 капсуле дневно после доручка још 1 годину дана.Деци од 2-5 год.се даје 5 капсула дневно, а преко 5 година може се примењивати доза за одрасле 10к. Одичан ефекат се постиже код фурункулезе, хроничног бронхитиса.

5.ИНФЕКТИВНЕ БОЛЕСТИ-''НОВОМИН'' као ПОМОЋНО ЛЕКОВИТО СРЕДСТВО:

По 10 капс. свакодневно -1 недељу, даље по 4 капсуле дневно до излечења.Брже оздрављење примећено је код пацијената са погоршаним бронхитисом и плућним болестима (код хроничног бронхитиса). Употребом ''Новомина'' до 2 х се смањује доза антитуберкулозне терапије.

6.КАО ПОМОЋНО СРЕДСТВО КОД БОЛЕСТИ СРЦА И КРВНИХ СУДОВА:

По 10 капсула на дан 1 недељу а затим по 4 до краја курса лечења.За време рехабилитације (после завршетка основног лечења)узима се по 4 капсуле дневно као антиоксидант и за нормализацију притиска у току 1 године . Алтернативна могућност је по 10 капсула на сваки трећи дан (или 2 х недељно), годину дана.

7.ЛЕЧЕЊЕ ДИСПЛАЗИЈЕ СЛУЗОКОЖЕ ЖЕЛУДЦА И ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ:

По 10 к. једном дневно у трајању од месец дана.Затим урадити биопсију слузокоже желудца или грлића материце и хистопатолошку анализу. Јачи облик дисплазије(задебљања) прелази у лакши облик већ после 2 недеље узимања ''Новомина''. Даље лечење се наставља са по 4 капсуле дневно у наредна 4 месеца па се поново врши хистопатолошка анализа.

8. СПОРТИСТИМА У ТОКУ ПРИПРЕМА ЗА ТАКМИЧЕЊА:

По 10 капсула дневно на 7 дана пре почетка такмичења.

9.ЗА ЗАШТИТУ ОД ШТЕТНОГ ДЕЈСТВА СПОЉАШЊЕГ И УНУТРАШЊЕГ ЗРАЧЕЊА:

Већ после 72 сата од примене 10-12 капсула дневно примећује се побољшање. За заштиту организма од зрачења малих доза радијације узима се ''Новомин''по 10-12 капс.одједмом на дан, па се прескаче 2 дана па поново ( значи, 2 х недељно)за све време боравка у зони јонизујућег зрачења.

10. ЗА ПРЕВЕНТИВУ ОД ПОБАЧАЈА КОД ЖЕНА СА ПРОБЛЕМАТИЧНОМ ТРУДНОЋОМ(пратити пацијенткињу заједно са њеним гинекологом!)

По 10 капсула на свака 3 дана (2 х недељно!). Код жена које се налазе на стационарном лечењу због могућности спонтаног побачаја, нису регистровани проблеми код порођаја.

11.НЕПРАВИЛАН РАД ШТИТНЕ ШЛЕЗДЕ:

Постоје испитивања Минског републичког центра за болести штитне жлезде где се прате пацијенти са обољењем ШЖ после Чернобиљске несреће.Употреба АК нормализује боихемијске и клиничке показатеље код обољења ШЖ код 82% пацијената. Курс-10 капсула дневно у току 3-4 недеље. Код постојања чворића је нешто сложеније.Потребно је урадити пункцију и ХП анализу да би се искључила могућност појаве злоћудног тумора. Пракса показује да је да је чворић пречника од 0,5 цм потенцијално опасан за рак ШЖ. А чворић од 1 цм и више у 90% случајева прелази у рак.Стога се чворови већи од 0,5 цм оперишу. У слушају доброћудног тумора предлаже се шема по 10 капсула 1х сваки 3-ћи дан(2х недељно!)стално да се не би дозволио даљи раст чвора и његова малигнизација .

12. ЗА ПРЕДОПЕРАЦИОНУ ПРИПРЕМУ РАДИ ПРЕВЕНТИВЕ ТРОМБОЗЕ:

Од 1985.године до данас у Минском онколошлом центру АК се примењује 7 дана пре операције и ниједан пацијент није имао проблема са тромбозом.

13. ПРИМЕНА НОВОМИНА У НЕУРОЛОШКОЈ И ПСИХИЈАТРИЈСКОЈ ПРАКСИ:
Примена ''Новомина''повећава ефекат лечења епилепсије и шизофреније јер повећава стварање енергије у неуронима. ''Новомин'' се употребљава као превентива против Алцхајмерове болести јер се код примене мозак боље снабдева кисеоником.

14. КОД ПОЧЕТНЕ ФАЗЕ ЦИРОЗЕ ЈЕТРЕ:

Узимање ''Новомина''доводи до брзе регенерације ћелија јетре.


ОБЈАШЊЕЊА И ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРАКТИЧНУ ПРИМЕНУ БАД ''НОВОМИН''

( На питања одговара Ј. Ј Гичев, руководилац НИЦ Корпорације ''Сибирско здравље'' и В. Н Суколински, проналазач ''Новомина''.)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО УПОТРЕБЉАВА ''НОВОМИН''?

В. Н Суколински:''Лековита доза ''Новомина''износи 10-12 капсула дневно,1х дневно ујутро после јела. Да би се избегли проблеми са гастритисом треба га узимати заједно са храном или пити већу количину млечних напитака( ЈОГУРТ препорука). То је потребно и стога што се неки витамини боље растварају у мастима,а у млеку и киселим млечним производима постоје масне емулзије.''

КОЛИКА ЈЕ ПРАВИЛНА ДОЗА ЗА ПРЕВЕНТИВУ?

В. Н Суколински:За оне који живе у зони појачаног негативног зрачења и у индустријским зонама као и у великим градовима, превентивна доза износи 4 к. Дневно одједном. Узимаље 1-2 к нема никаквог ефекта.

КОЛИКО ЧЕСТО ЈЕ ПОТРЕБНО УЗИМАТИ ''НОВОМИН'' ПРЕВЕНТИВНО?

Ј: Ј: ГИЧЕВ:Као и код превентиве свих хроничних болести, мора се узимати стално.

МОЖЕ ЛИ СЕ ''НОВОМИН'' КОРИСТИТИ НАПОРЕДО СА ДРУГИМ ПРОИЗВОДИМА ''СИБИРСКОГ ЗДРАВЉА''? АКО МОЖЕ , ОНДА У КОЈОЈ ДОЗИ?

Ј: Ј: Гичев:Због високог садржаја других врста антиоксиданаса многи производи ''Сибирског здравља''знатно појачавају заштитно и превентивно дејство ''Новомина''. То су, пре свега:'' Извори чистоће'' , '' Ритмови здравља'', производи из линије ''Жива ћелија'', ''Каровертин''. Ови производи могу се узимати напоредо са ''Новомином''.Дозвољена је употреба ''Новомина''у дози од 10-12 капсула.Али, производи као што су ''Лимфосан'' и ''Комплекс контроле колоритности'' треба узимати ОДВОЈЕНО од ''Новомина'' ( са најмање 4 сата размака!) зато што биљна влакна смањују усвајање компоненти ''Новомина''.

МОГУ ЛИ И ДЕЦА ДА КОРИСТЕ ''НОВОМИН''?

Ј.Ј . ГИЧЕВ:Узимање 'Новомина''код деце дозвољено је у 2 случаја:1( ако шиве у веома загађеним подручјима и 2(ако постоје онколошки процеси. У првом случају даје се деци од 2 -5 година по 1 капсула дневно уз јело и 2 капсуле од 5-15 година. У другом случају узима се по 2 к. за децу од 2-5 год. и 4-6 к. за децу од 5-15 година.

В.Н Суколински:У Дечијем онкохематолошком центру практично је принењиван ''Новомин''. Деци од 2-5 година лековита доза је 5 капсула , а после 5 год може се давати доза за одрасле.

МОЖЕ ЛИ СЕ КОРИСТИТИ ''НОВОМИН''КОД ТРУДНИЦА И ДОЈИЉА?

Ј.Ј. ГИЧЕВ:Имајући у виду утицај великих доза тетинола на развој плода, ''Новомин'' се НЕ препоручује трудницама 3 месеца пре трудноће и у току прва 2 тромесечја трудноће (до 7.-ог месеца!). Дојиље могу узимати ''Новомин'' у било којој дневној дози.

Н. В. Суколински:Будући да је ''Новомин'' антихипоксант он може спречити хипоксију(недос-татак кисеоника) у плаценти.Имамо искуства код примене ''Новомина''у случају ризика од спонтаног побачаја- по 10 капс. на свака 3 дана ( 2 х недељно). Код 100% жена које су се налазиле на стационарном лечењу због ризика од побачаја, касноје није било никаквих компликација приликом порођаја.

МОЖЕ ЛИ СЕ ПРИМЕЊИВАТИ НОВОМИН КОД ТРУДНИЦА ЗАЈЕДНО СА ДРУГИМ КОМПЛЕКСИМА ПОЛИВИТАМИНА И У КОЛИКОЈ ДОЗИ?

В. Н. Суколински: Могу и то у било којим дозама користити и труднице.


KOЛИКЕ ДОЗЕ ВИТАМИНА СУ САДРЖАНЕ У ''НОВОМИНУ''?

В.Н Суколиннски:Новомин је патентирани производ и дозе су тајна.

МОЖЕ ЛИ СЕ КОРИСТИТИ ''НОВОМИН''КОД
ДОБРОЋУДНИХ ТУМОРА?

В.Н.СУКОЛИНСКИ; Доброћудни тумори се не лече чековима. Примена ''Новомина''доводи организам у хармонију и у тим условима доброћудни тумор не расте.

МОЖЕ ЛИ СЕ ПОСТАТИ АЛЕРГИЧАН НА ''НОВОМИН''

В.Н.Суколински:Сам ''новомин'' не изазива алергију. Алергију стварају витамини који нису довољно очишћени.Технологија производње ''Новомина''је на нивоу микрогранулације и ту нису допустиви никакви штетни додаци.

ДА ЛИ СЕ ''НОВОМИН'' ПРИМЕЊУЈЕ У ОНКОХЕМАТОЛОГИЈИ?

В.Н.СУКОЛИНСКИ:Да. ''Новомин'' даје резултате у лечењу рака крви. Имамо одличан резултат у лечењу ''Новомином'' у дечјем онкохематолошком центру. Примена ''Новомина''код деце у случајевима леукозе, смањује токсичност хемотерапије.
Екперименти су показали да је 2 увођења АК излечила 10%животиља са мијелолеукозом без хемотерапије.

КОД ДИФУЗНЕ МАСТОПАТИЈЕ ПРИМЕНА ''НОВОМИНА'''ДАЈЕ ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ. ДА ЛИ СУ ТАКВИ РЕЗУЛТАТИ МОГУЋИ И КОД ФИБРОЗНО-ГРОЗДАСТЕ МАСТОПАТИЈЕ?

В.Н.Суколински:Kласична фиброзно –гроздаста мастопатија се не лечи уопште. Потрбно је извршити секторалну ресекцију млечне жлезде.

ДА ЛИ СЕ ''НОВОМИН''ПРИМЕЊУЈЕ И У СЛУЧАЈУ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ?

В.Н.Суколински:ДА. ''Новомин'' је делотворан код шећерне болести.Резултат је смањење броја компликација. Код шећерне болести бета-ћелије панкреаса(гуштераче у којима се синтетише инсулин!)су веома осетљиве на деловање слободних радикала. АК их штити од повреда које могу нанети слободни радикали. ''Новомин'' је, такође, делотворан у смислу спречавања појаве шећерне болести(као превентива).

КАКО ''НОВОМИН'' УТИЧЕ НА ЗГРУШАВАЊЕ КРВИ?

В.Н.Суколински:Према резултатима нашег онкоцентра АК смањује ризик од тромбозе.

МОГУ ЛИ СЕ КАПСУЛЕ ''НОВОМИНА''ОТВОРИТИ ? НЕКИ ЉУДИ НЕ МОГУ ДА ГУТАЈУ КАПСУЛЕ.

В.Н. Суколински:Да. Могу се отварати, али се садржај мора одмах употребити, не сме се оставити да стоји отворен.

МОЖЕ ЛИ СЕ КОРИСТИТИ ''НОВОМИН'' КОД МИОМА МАТЕРИЦЕ? У КОЈИМ ДОЗАМА?

В. Н. Суколински: Узимање ''Новомина''НЕ може излечити миом материце јер је то доброћудни тумор.Можемо само рачунати на успоравање даљег раста и на спречавање малигнизације(преласка у злоћудни облик).

Ј.Ј.Гичев: Могућа је употреба ''Новомина'' код миома материце на исти начин као и код дифузне мастопатије.

КАКО СЕ ПРИМЕЊУЈЕ ''НОВОМИН'' МЕЂУ ЦИКЛУСИМА ХЕМОТЕРАПИЈЕ, АКО ЈЕ ПАУЗА ИЗМЕЂУ ПРИМЕНЕ ХЕМИОПРЕПАРАТА-3-4 НЕДЕЉЕ, 1 недеља?

Ј. Ј. ГИЧЕВ:Ако је пауза између циклуса већа од 2 месеца, ''Новомин'' се може узимати 2 х недељно по 10-12 капсула одједном.Ако је пауза између циклуса мања од 2 месеца,треба га користити свакодневно по 10-12 капсула одједном.

РЕЗИМЕ:
1.У здравом организму постоји равнотежа између оксиданата и антиоксиданата.(прооксиданти:антиоксиданти)

2. Код превеликог стварања оксиданата(слободних радикала)у организму долази до ОКСИДАТИВНОГ СТРЕСА.

3. Оксидативни стрес је уводна фаза за све болести као што су:
-инфекције
-упале
-дегенеративне и дистрофичне
-онколошке болести

4. Антиоксидансе ми добијамо из хране.

5.Имајући у виду велики недостатак потебних витамина у храни, загађење животне средине,неправилан начин живота, мошемо рећи да велики број становништва има
ОКСИДАТИВНИ СТРЕС.

6. ЗБОГ ТОГА СУ АНТИОКСИДАНТИ ПОТРЕБНИ БУКВАЛНО СВАКОМЕ!

АНТИОКСИДАНТНИ КОМПЛЕКС ''НОВОМИН'' ЈЕ ЗАЛОГ ВАШЕГ ЗДРАВЉА И ДУГОВЕЧНОСТИ!


































Нема коментара:

Постави коментар