среда, 20. децембар 2017.

Kako odabrati pravi organski mineralni kompleks


                                                                                                                                              



Osteoporoza je smanjenje snage koštanog tkiva, koje se razvija usled narušavanja mineralne razmene. Sve do sada je malo poznato da je osteoporoza jedna od najrasprostranjenijih bolesti savremenih žena. Po podacima medicinske statistike osteoporoza se razvija skoro kod svake četvrte žene u uzrastu preko 50 godina, a koštani prelomi se sreću kod njih 4-7 puta češće nego kod muškaraca.

Pojava osteoporoze ima nekoliko razloga: smanjenje usled starenja nivoa ženskih polnih hormona, nedovoljno kretanje, deficit vitamina D3 (što je posebno aktuelno u severnim zemljama, uključujući i Rusiju, zbog nedovoljne količine sunca, pod čijim uticajem se u koži sintetiše vitamin D3), takođe i značajno smanjenje u savremenoj ishrani kalcijuma, magnezijuma, cinka, vitamina C i ostalih biološki aktivnih supstanci, koje su neophodne za učvršćivanje koštanog tkiva.


Organski minerali (OVDE)


Danas ne postoji pouzdan način lečenja osteoporoze i zbog toga jedini pouzdan način za očuvanje zdravlja kostiju je rana preventiva. Vitaminsko-mineralni kompleks "Vita Kalcijum" u čijem se sastavu nalazi 13 biološki aktivnih komponenti je bio specijalno razrađen za najraniju i najefikasniju preventivu te bolesti uzimajući u obzir sve osnovne razloge osteoporoze i najsavremenije predstave o mehanizmu njegovog nastanka.

Kratka karakteristika osnovnih razloga za osteoporozu i mehanizmi lekovito-preventivnog dejstva aktivnih sastojaka "Vita Kalcijuma" su dati u tabeli 
Aktivni sastojci Lekovito-preventivni efekti
Kalcijum Predstavlja glavnu mineralnu komponentu koštanog tkiva i obezbeđuje njegovu snagu.
Magnezijum Neophodan je za potpuno apsorbovanje kalcijuma u crevima. Pri deficitu magnezijuma nivo apsorbcije kalcijuma značajno opada.
Vitamin D3 Reguliše usvajanje kalcijuma u crevima i dospevanje u koštano tkivo, a takođe i ograničava izlučivanje preko urina.
Vitamin C
Bioflavonoidi
Vitamin B6
Mangan
Sve ove supstance su neophodne za sintezu kolagena - najvažniju belančevinu vezivnog tkiva, koja formira skelet. Ukoliko je nedovoljna snaga vezivne osnove kostiju osteoporoza se razvija nezavisno od dovoljne količine kalcijuma i ostalih mineralnih supstanci.
Vitamin B6
Vitamin K1
Potreban za sintezu osteokalcina - posebne belančevine, koja je neophodna za kristalizaciju hidroksiapatita kalcijuma u koštanom tkivu.
Cink Reguliše aktivnost hormona kalcitonina, bez koga je nemoguće prodiranje kalcijumma iz krvi u kosti.
Medicago
Koren sladića
Obe biljke su bogati izvor prirodnog fitoestrogena, koji delimično kompenzuje starosno smanjenje nivoa ženskih polnih hormona - estrogena. Kao što je poznato smanjenje nivoa estrogena s godinama, je glavni razlog razvoja osteoporoze kod žena.
Koren maslačka Bogat izvor prirodnog fosfora, koji je pored kalcijuma neophodan za formiranje hidroksiapatita kalcijuma - glavnog elementa mineralne baze kostiju. Osim toga, koren maslačka je veoma bogat inulinom, koji pospešuje jonizaciju kalcijuma u crevima i samim tim povećava nivo apsorbcije.
Trava preslice Izuzetno bogata prirodnim jedinjenjima silicijuma, koji je pored kalcijuma i fosfora neophodan za jačanje kostiju.
Trava bidens Izvor prirodnog mangana i bioflavonoida, neophodan za sintezu belančevina (kolagena) skeleta. U narodnoj medicini bidens je najpoznatije sredstvo za lečenje rahitisa.

Data tabela nam svedoči o tome da bez obzira na mnogobrojne razloge osteoporoze, savremena znanja i tehnologije nam dozvoljavaju da rešimo sve te probleme. Takođe tabela nam pomaže da shvatimo zašto su nedovoljno efikasni obični proizvodi, koji sadrže kalcijum ili čak kombinovani proizvodi s vitaminom D3. Usvajanje kalcijuma u čistom obliku nije preko 1-2%, a u kombinaciji s vitaminom D3 - 20-30%, zato što kao prvo potrebne su dodatne količine magnezijuma, cinka i supstance koje regulišu ženske polne hormone (na primer, fitoestrogeni). Kao drugo, za građenje snažne mineralne osnove kostiju osim kalcijuma potreban je i fosfor i silicijum. Napokon, pod tri, čak i da se organizam obezbedi dovoljnom količinom kalcijuma i drugih minerala koštano tkivo neće biti potpuno ukollko se ne učvrsti vezivna osnova kostiju.

Još jedna važna odlika "VitaKalcijuma" je korišćenje samo prirodnih mineralnih komponenti. Na primer, kalcijum dobijaju iz prirodnog krečnjaka pomoću tehnologija helatiranja i taloženja. Taloženje kalcijuma se dobija putem prerade očišćenog i spaljenog krečnjaka mineralnim kiselinama (na primer, ugljena ili fosforna), u rezultatu čega se oslobađa čist karbonat kalcijuma (specifičan za koštano tkivo hidroksiapatit kalcijuma). Posle toga dobijena jedinjenja kalcijuma helatiraju, t.j. spajaju se s aminokiselinama, koje kao da maskiraju molekule kalcijuma. Creva čoveka prihvataju takvo jedinjenje kao belančevinu, u rezultatu čega apsorbcija tog oblika kalcijuma raste do 90% u poređenju s 10-20% neorganskog kalcijuma.

Na kraju treba istaći i to da bez obzira što osteoporoza uglavnom pogađa žene, "VitaKalcijum" mogu s uspehom da koriste i muškarci, i deca. Mada je građa koštanog tkiva i sistem regulisanje mineralne razmene u dečijem i muškom organizmu mnogo jednostavnije nego kod žena, ipak i jedni i drugi za građenje čvrstog koštanog tkiva osim kalcijuma i vitamina D3 treba da uzimaju i biološki aktivne materije kao što su vitamin K, vitamin C, vitamin B6, magnezijum, cing, mangan, fosfor i silicijum.
Svi oni u optimalnom odnosu postoje u organskom mineralnom kompleksu "VitaKalcijum" i zbog toga se on uspešno može koristiti nezavisno od pola i uzrasta.

Indikacije: preporučuje se kao sredstvo koje podstiče normalizovanje mineralne razmene pri osteoporozi, traume kostiju, a takođe i deci u periodu intenzivnog rasta.



ElemVitalis
(organski mineralni kompleks s jodom)


Danas svi govore o deficitu joda i o tome koliko je to pogubno za čoveka. I to nije čudno. Većina nas živi daleko od mora i praktično ne koristi u ishrani morske proizvode. A to je jedini potpuni izvor joda. Većina nas je prestala da koristi čak i jodiranu so, smatrajući da je gora od obične.


Život je počeo u okeanu, a jod je jedan od glavnih morskih mikroelemenata. Zbog toga ne čudi što on igra vodeću ulogu u životu svih živih organizama, uključujući i čoveka. Bez joda se ne stvara energija, zaustavljaju se procesi rasta i razvoja, vrtoglavo se ubrzava proces starenja čitavog organizma.

Danas na tržištu ima dovoljno proizvoda koji sadrže jod. Ali, na žalost, većina sadrži samo jod, a mnogi čak i u neorganskom (t.j. u potencijalno toksičnom) obliku. Ali sam od sebe jod ne može u potpunosti da reši posledice njegovog deficita. Njemu su neophodni pomoćnici.
Novi biološki aktivni proizvod "VitaJod" Siberian Health-a sadrži unikatni mineralni kompleks "Tirotonin". On ne samo da nadoknađuje deficit joda, već i dovodi do kompleksne normalizacije rada štitne žlezde, s kojom je i povezana većina štetnih posledica deficita joda.

Kao prvo, u sastav tog prirodnog kompleksa ulazi organski jod u sastavu standardizovanog ekstrakta crvene laminarije i spiruline koje su u preporučenoj lekovito-preventivnoj dozi. To je veoma bitno svojstvo "VitaJoda". Radi se o tome da jod treba da se uzima u tačnoj dozi i u poslednje vreme to je uspevalo uz korišćenje samo neorganskih jedinjenja joda, koja se lako dozirjau. Zbog toga svi preparati koji se reklamiraju danas i prodaju u apotekama sadrže neogranski jod. Ipak dugotrajna primena neorganskog joda je opasna i zato takve preparate preporučuju samo za kraću upotrebu. S druge strane, organska jedinjenja joda, koji imaju dugotrajan efekat, je teško dozirati što može dovesti do odsustva efekta ili predoziranja.

"VitaJod" je jedan od prvih proizvoda koji sadrže neorganski jod, sa standardizovanim doziranjem, što nam omogućava da postignemo maksimalno pozitivne efekte tokom neograničeno dugog vremena.

Kao drugo, u sastav kompleksa "Tritonin" ulazi organski selen, bez koga je nemoguće prodiranje joda u hormone štitne žlezde. Vrednost te komponente je nemoguće preceniti, jer bez selena jod čak i u ogromnoj količini će biti beskorisan, u našem organizmu on radi samo kada je u sastavu hormona.

Kao treće, ekstrakt ginko bilobe reguliše krvotok štitne žlezde i samim tim normalizuje razmenu njenih hormona. Ukoliko je narušen krvotok, što se dešava kod većine ljudi srednjih godina ili starijih, jod takođe ne može da radi.

Zato je "VitaJod" danas jedinstven proizvod koji deluje upravo na štitnu žlezdu, a nije samo izvor joda.

Indikacije: "VitaJod" se preporučuje u sledećim stanjima:
• deficit joda;
• gojaznost;
• smanjenje umne kondicije;
• radioaktivnost;
• hronični zatvor.




ElemVitals s organskim cinkom


Cink je izuzetno važan mikroelement o kome treba da vodimo računa! Cink je jednostavno neophodan za rast i razvoj mišićno-koštanog sistema ljudskog organizma, za obnovu cirkulacije krvi, regeneraciju kože pri endokrinim oboljenjima. Dnevno je ljudskom organizmu neophodno oko 15mg cinka. Uneti neophodnu količinu cinka samo putem ishrane je veoma teško. Osim toga alkohol i kofein izbacuju cink iz organizma, a ishrana bogata kalcijumom smanjuje njegovu apsorbciju. U preiodu prehlada, epidemija gripa i kada je imunitet oslabljen organizmu su potrebne dodatne količine cinka, koje može da obezbedi nov proizvod serije "ElemVitals". 

Najprijemčiviji za apsorbciju je oblik mikroelemenata cinka i bakra - organska jedinjenja u obliku soli limunske i mlečne kiseline, zato što su citrati i laktati najbolji provodnici do ćelija. Na taj način dospevajući u organizam cink vrši nekoliko ključnih funkcija:
• sprečava formiranje slobodnih radikala;
• stimuliše procese podmlađivanja ćelija;
• stimuliše sintezu 3 osnovna hormona-anabolika (hormon rasta, faktora rasta koji je sličan insulinu i testosterona);
• normalizuje stanje prostate i stimuliše aktivnost spermatozoida;
• odgovoran je za čulo ukusa;
• smanjuje nivo holesterola u krvi;
• učestvuje u zarastanju rana, zato što igra značajnu ulogu u sintezi belančevina.



ELEMVITAL SELEN SA SIBIRSKIM TRAVAMA

Antioksidantni kompleks
Selen je za naš organizam veoma dragocen mikroelemenat koji je neophodan apsolutno svima. On
ulazi u sastav većine hormona i fermenata i na taj način je povezan sa svim organima i sistemima organa našeg organizma.Ali, glavno je to što selen čuva membrane naših ćelija od štetnih oksidativnih procesa, i tako štiti ćelije i tkiva od propadanja.

Elemvital sa organskim selenom je ''živi'' selen u koncentrovanom obliku. On je sačinjen uzimajući u obzir sve posebnosti njegovog usvajanja u organizmu. Selen , ugrađen u sastav inaktivne buđi, dopunjen je ekstraktima bajkalske biljke šišak,šipka, belog luka, acerole a takođe i antioksidantom novog pokolenja
-dihidrokvercetinom.

Ekstrakt bajkalskog šiška ojačava organizam,pomaže iskašljavanju,snižava temperaturu, pomaže protiv
parazita,deluje umirujuće, omogućuje dobar san i pomaže kod nervne napetosti.
Ekstrakt šipka je pravi izvor vitamina C i antioksidanasa.

Ekstrakt belog luka podmlađuje jer blagotvorno deluje na rast i deobu ćelija, poboljšava rad probavnog trakta i nervnog sistema,povećava imunitet.
Ekstrakt acerole (barbadoske višnje) sadrži rekordnu količinu vitamina C (1000-2000 mg na 100 gr težine, što je 15-100 puta više nego što sadrži ista količina pomorandže).

Elemvital selen je posebno efikasan jer sadrži jedan od najjačih antioksidanasa novog pokolenja-dihidro-
kvercetin. On se dobija preradom drvne mase daurskog ariša (tise). Pri redovnoj upotrebi čak i male količine tog antioksidansa normalizuje se prohodnost krvnih sudova, smanjuje se rizik od bolesti srca,
bolesti krvnih sudova, stvaranja trombova kao i onkoloških bolesti. Osim toga , dihidrokvercetin pomaže
da se normalizuje nivo holesterola u krvi, čuva vid i poboljšava subjektivno osećanje bolesnika.

Elemvital selen pomaže rad štitne žlezde i značajno utiče na normalnu spermatogenezu (produkciju reproduktivnih ćelija kod muškaraca).



              






Нема коментара:

Постави коментар