понедељак, 15. јануар 2018.

Тумор губи битку - Сибирско Здравље


Ризик од оболења од рака у току свог живота има сваки 5-ти становник и свима су мање или више познати  многи разлози и фактори који до тог доводе. Око 80% тих разлога могуће је утврдити а сам тим 70 % до 80% онколошких болести можемо спречити.



Сирово воће и сокови од поврћа су одувек  били употребљавани и препоручивани у природној медицини као део система опоравка од многих болести .И то је потпуно тачно али треба и знати да се витамини морају користити заједно да би имали антиоксидантно дејство јер у супротном могу имати и контра ефекат да постану прооксиданти.Наравно витамини морају бити природни а никако фармацеутске синтетичке  шумеће таблете.Такође поред шумећих таблета и месо је потпуно нездраво и треба га избацити из јеловника јер месо кисели организам.Мртво месо које се таложи погоршава стање и имунитет човека.Фармацеутској мафији је битно да су људи што болеснији јер тиме више зарађују .Њима није у интересу да пацијент оздрави јер самим оздрављењем они губе потрошача .

Од РАКА су направили најуноснији посао на свету,ни једна компанија ,ниједна мафија не окрене толико пара колико фармацеутска индустрија од рака у току године.Али да се вратимо теми овог блога а то је да ТУМОР губи битку .Да добро сте прочитали помоћу биљног производа НовоМина ког је патентирао доктор мед. наука, професор, В.Н.Суколински.  можемо се излечити од ове опаке болести и њених оснивача (фармацеутске и прехрамбрене мафије)



У наставку текста су  коришћени одломци излагања проналазача НовоМина, доктора мед. наука, професора, В.Н.Суколинског 

                ОСНОВНЕ МЕТОДЕ ЛЕЧЕЊА РАКА
   
Хируршка---Зрачење----Хемиотерапија
Остале методе- хормонална терапија, имунотерапија, хипертермија и друге методе су помоћне методе.



Зрачење и хемиотерапија могу да потпуно униште рак, али онколози имају проблем КАКО ДА НЕ ОШТЕТЕ ЗДРАВО ТКИВО?(како лечење не би угрозило живот!)



ПРИМЕР: Доза зрачења од 60 Греја у потпуности уништава рак плућа. Али три месеца после зрачења настаје цироза плућног крила, и болесник умире од гушења. Због тога се такве ефикасне дозе које могу потпуно да униште рак плућа не примењују, ако се и примењују, онда само заједно са радиопротекторима.Нажалост, радиопротектори нису селективни у свом раду, па, ако здраве ћелије штите од озрачивања, онда се та заштита простире,такође, и на злоћудне ћелије. Зато је проблем селективне примене лечења рака централни проблем.  

Хируршки метод је исцрпео своје могућности. Доказано је да, ако је рак већи од 1,5 мм у пречнику, он већ може да даје метастазе. А такве туморске лезије (израслине) су толико мале да не могу ни да се дијагностикују. Значи, оне се    хируршким путем и не могу одстранити-неопходна је ађувантна терапија у трајању од 2-6 година после операције.

Даље побољшање ефикасности зрачења и хемиотерапије
 је ограничено због њиховог ниског терапијског индекса, јер би
виши индекс оштетио здрава ткива. Зрачење и хемиотерапија
имају заједничко лоше дејство то што и једно и друго
оштећују ћелијску мембрану и ДНК. При том долази до
стварања огромне количине слободних радикала који у делићу
секунде могу да оштете милионе молекула. Осим тога, треба
имати у виду да се зрачење и хемиотерапија примењују на
организму болесника код којег је стварање слободних радикала
веома појачано већ због самог присуства рака.


КАРАКТЕРИСТИКЕ МЕТАБОЛИЗМА (размене материја) КОД ОНКОЛОШКИХ БОЛЕСТИ

У сваком живом организму ствара се енергија која се налази
молекулу АТФ.
У здравој ћелији под дејством кисеоника се од једног молекула
глукозе образује 24 молекула АТФ. Овај процес се назива
аеробна гликолиза(јер у њему учествује кисеоник!)

Ћелија рака добија енергију путем анаеробне гликолизе( тј,
без учешћа кисеоника!). При том се од 1 молекула глукозе
образује само 4 молекула енергије, АТФ! Свака ћелија рака
програмирана је да се брзо дели(размножава) и за то јој је
неопходно много енергије.Услед тога ћелији рака је потребно
400 х више глукозе него што је потребно здравој ћелији.

Последица тога је да здраве ћелије у организму болесника од
рака немају довољно енергије,остају гладне енергетски. Ако
ћелије немају енергије која се добија из глукозе, они морају да
их узму из других супстрата, напр. из беланчевина или масти.
Растварање беланчевина доводи до стварања токсичних
продуката и до закисељавања- оксидације крви, што на свој
начин,отпочиње претерану оксидацију липида(масти) што
доводи до још већег стварања слободних радикала.

Слободни радикали блокирају гвожђе у молекулима
хемоглобина-настаје хипоксија(недостатак хране) у ткивима.
У тим условима поново се појачава претерана оксидација и
долази до тзв. оксидативног стреса.


ЗА ОКСИДАТИВНИ СТРЕС КАРАКТЕРИСТИЧНО ЈЕ :




-Стварање тромбова
-Смањена синтеза простагландина- састојака који спречавају упалне процесе
-Смањену деобу и регенерацију здравих ћелија
-Нарушавање структуре и функције ћелијских мембрана
-Значајно слабљење имунитета




У вези са свим овим , јасно је, да  је неопходна примена антиоксиданата који у онкологији могу бити коришћени као средство обнављања метаболизма код болесника, за повећање отпорности организма на туморске болести и његову заштиту од штетног дејства зрачења и хемиотерапије.

Имајући у виду да се процеси оксидације путем слободних радикала врше и у воденој и у масној фази, за ефикасну антиоксидантну заштиту организма неопходна је истовремена примена биоантиоксиданата растворљивих у води и оних који су растворљиви у масти, другим речима, треба их користити у комлексу(заједно).



Као резултат експерименталних испитивања(на више од 2000 животиња)и клиничких испитивања (на више од 2000 оболелих од рака) разрађен је и потврђен на клиници антиоксидативни комплекс који има следећа својства:


-Изразито антиоксидативно (заштитно) дејство у здравим ћелијама организма који је знатно већи него што има било који витамин од оних који улазе у састав комплекса, ако би се примењивао посебно
-Изразито негативно дејство на злоћудне ћелије( Уништава их!)
-Нема токсичности чак и код дуготрајне употребе у току више година
-АК(антиокс. комплекс) нормализује многе нарушене метаболичке процесе у организму болесника од рака
-АК има селективно дејство према здравим ћелијама и њих штити од штетног зрачења, док ћелије рака препушта уништењу у току зрачења
-АК селективно смањује негативни утицај цитостатика на нормалне, здраве ћелије. У ћелијама рака појачава дејство цитостатика и тако да они онемогућују њихов даљи раст и деобу
-АК има директно дејство против рака.




У САСТАВ АНТИОКСИДАНТНОГ КОМПЛЕКСА ''НОВОМИНА'' УЛАЗЕ:

-Аскорбинска киселина (витамин Це)
-ретинол-ацетат(витамин А)
-Алфа –токоферол (витамин Е)
-Активирани пектин цитруса Фруктоза Лактоза


Витамини А, Ц,Е су се одувек сматрали антиоксидантима и то је заиста тако. Оно што мало људи зна је то да они могу имати своја антиоксидантна својства САМО ако у организам долазе ЗАЈЕДНО. Још мањем броју људи је познато да, ако сваки од ових витамина доспева у организам ОДВОЈЕНО, без својих помоћника, може имати супротно дејство прооксидантно тј. дејство слободих радикала!

Тако, на пример, употреба великих доза витмина Ц (без других витамина!)после 3-6 месеци доводи до стварања оксалатног камења у бубрезима, а после 3-6 година доводи до појаве рака мокраћне бешике.

Ако уносимо у организам само витамин Е( без неопходног вотамина Ц!) може доћи до токсичности, тј. да се витамин Е понаша као огромна количина слободних радикала. Да би био стабилан, витамин Е тражи обавезно истовремено присуство витамина Ц!

С друге стране посредни нуспродукти метаболизма витамина Ц су , такође, слободни радикали који се неутрализују помоћу витамина Е.
Исто то може се рећи и за витамин А који до 60 пута појачава антиоксидантна својства витамина Е и чува своју активност само у присуству витамина Ц.

Дуго су лекари сматрали да су велике дозе витамина штетне за оболеле од рака, зато што могу подстаћи раст ћелија рака. 

Ипак, научна испитивања су показала супротно:

Као доказ активног искоришћења витамина Е од стране ћелија узима се повећан однос убихинон/витамин Е. Као доказ активног искоришћења витамина Ц од стране ћелије узима се постојање потпуног метаболита витамина Ц-дихетокулонове киселине.


МЕХАНИЗМИ ДЕЛОВАЊА НОВОМИНА У ЗЛОЋУДНИМ ЋЕЛИЈАМА

1.Ћелије рака имају слабо развијене митохондрије( ћелијске органеле)и имају доста лизозома.Под утицајем витамина А број лизозома у ћелији рака се повећава. У митохондријама здравих ћелија тече процес оксидативне фосфоризације, и захваљујући њему се ствара енергија АТФ.У митохондријама злоћудних ћелија нема оксидације пошто се не користи кисеоник.Због тога су митохондрије ћелије рака редуковане( недовољно развијене) и нефункционалне. Лизозоми су резервоар за протеолитичке ферменте које су ћелијама неопходне ради заштите од страних агенаса(бактерија и вируса). Протеолитички ферменти су веома агресивни, они су способни да поједу беланчевине. Њихов неконтролисани излазак из лизозома у цитоплазму ћелије доводи до самоизједања и уништења ћелије. Зато лизозом има мембрану која одваја његов садржај од других супстанци ћелије.

2. Витамин А у туморској ћелији се акумулира у лизозомима и брзо оксидира без
заштите витамина Е. Витамин Е се акумулира у ћелијама рака у редукованим митохондријама , а не у лизозомима, а витамин Ц уопште не учествује у метаболизму ћелије рака.

3. Витамин А, после оксидације, оштећује мембране лизозома што доводи до изласка протеолитичких фермената у цитоплазму и самоизједања ћелије рака, односно до њеног потпуног нестанка.

На основу свега овога јасно је да комплекс витамина А, Е и Ц има снажно антитуморско дејство. Али тај ефекат се постиже само при строго одређеним односима и концентрацијама горе наведених витамина.


ПОСТОЈИ  ТРИ  ВРСТЕ  ПРЕВЕНТИВЕ ОД РАКА:


ПОЧЕТНА заштита од рака:заштита од дејства канцерогених материја, нормална исхрана, начин живота,повећање отпорности организма према факторима ризика.Рак достиже пречник од 1,5 цм за 5-10-20 година.Тј. некада рак настаје у 25-40.-ој години, а некада и раније. Због тога је потребно мислити на превентиву још од детињства.

ДРУГОСТЕПЕНА превентива рака је брига о групама ризика,откривање и лечење болести које претходе раку, рана дијагностика рака. У Научном онколошком институту у Томску, на одељењу за превентиву и рано откривање рака, одбрањене су две магистарске и једна докторска дисертација о примени АК у стањима пре појаве рака.. Практично, сви болесници који су имали предзнаке промена на слузокожи желудца имали су недостатак витамина А, Е и Ц. Koд свих њих је испитивана закономерност испољеног степена дисплазије од дефицита витамина. Тако је код болесника са чиром на желудцу и атрофичним гастритисом, примећено:

-смањење витамина А на 30%
-смањење витамина Е на 50%
-смањење витамина Ц на 30%

Код оболелих од рака желудца тај недостатак је био још већи:

-смањење витамина А на 70%
-смањење витамина Е на 70 %
-смањење витамина Ц на 60%

После спровођења 15-тодневног курса Антиоксидантним комплексом:

-Нормализовани су показатељи имунитета

-Смањено је време зарастања раница од чира

-Примећено је смањење дисплазије са тежег облика на лакши

При 15-тодневном узимању АК није примећена повећана концентрација витамина у крви. Због тога је са обзиром на снажан недостатак витамина код становника, потребна дуготрајна употреба АК. Код оболелих од рака ова терапија треба да траје најмање 5-6 година. А, заправо је и то недовољно. Неопходна је промена начина живота и узимање АК целог живота. Између осталих истраживања, примећено је да је,после одстрањења полипа са дебелог црева, АК снизио учесталост рецидива са 35,9% на свега 5, 7%.Касније су ови податци били потврђени и у другим истраживањима.


TРЕЋА ВРСТА ПРЕВЕНТИВЕ-ПРЕВЕНТИВА РЕЦИДИВА ТУМОРА

1.Код хируршког лечења онколошких болесника антиоксидантни комплекс''НовоМин''може се примењивати као превентива  да не би дошло до пост оперативних компликација.У том смислу треба користити АК 5-7 дана пре операције. Према нашим сазнањима, коришћење ове методе за припрему болесника од рака желудца довела је до смањења броја постоперативних компликација са 20%( при општеприхваћеној методи) на 1,2%. Код селективне заштите организма онко-болесника при зрачењу, почиње се са применом АК 1 дан пре почетка зрачења и наставља се свакодневно 1х на дан до краја зрачења. Наши резултати су показали да АК смањује број негативних реакција болесника од рака желудца на зрачење за 10 пута. Заштита од зрачења траје најмање 72 сата(код свих познатих радиопротектора за 15-30 минута).

АК се користи и код смањења токсичности од хемиотерапије а истовремено и за повећање резултата примене ове терапије. У том смислу препоручује се узимање Новомина један дан пре хемотерапије, а затим свакодневно 1 х на дан до краја серије хемотерапије. У том случају болесници много лакше подносе хемотерапију и код већине од њих није потребна примена терапије за успостављање нормалног рада система за стварање крви, трансфузије крви или елемената крви, што доводи до знатног смањења ризика од заражавања хепатитисом, сидом и другим инфекцијама.


КОРИШЋЕЊЕ АК ДОВЕЛО ЈЕ ДО ПОВЕЋАЊА ЕФИКАСНОСТИ ХЕМО И ЗРАЧНЕ ТЕРАПИЈЕ, ДО ПОЈЕФТИЊЕЊА ЛЕЧЕЊА ЈЕДНОГ БОЛЕСНИКА ЧАК ЗА 2 ХИЉАДЕ ДОЛАРА!


2. За смањење ризика од појаве појединачних метастаза код болесника који су имали радикално хируршко или комбиновано лечење, користи се АК ''НовоМин''на три начина:

-После операције болесници узимају АК свакодневно 1 х на дан у току месец дана. Затим се прави прекид 3 месеца и поново се АК узима 1 месец. Такав курс лечења се примењује најмање 2 године.

-После радикалне операције АК примењује се 1 х на сваких 2-3 дана(т.ј 2-3 пута у недељи дана) стално у трајању од најмање 2 године. Мора се имати у виду да се не смеју правити прекиди у лечењу јер злоћудне ћелије које су расејане у организму ( без обзира колико је место првобитног тумора било удаљено) су способне да створе нове туморе.

- Један месец по 10-12 капсула једном дневно,затим по 4 капсуле свакодневно без прекида у току 5-6 година. Наведени начини примене АК су по својој ефикасности једнаки и болесници их могу изабрати индивидуално.

Ефекат лечења одређује антиоксидантно дејство АК које доводи до прекида метаболизма (исхране) у злоћудним ћелијама и до повећања имунитета организма већ у прва 3 месеца после почетка примене АК. Осим тога, у експерименталним истраживањима на животињама и клиничким испитивањима,утврђено је да свакодневна примена АК само у току 7 дана смањује за 2,2 пута пролиферативну активност злоћудних ћелија (аденокарцинома), тј.смањује количину ћелија рака које се деле.

 Например, према нашим показатељима,примена такве АК терапије код болесник од рака желудца I Б- III Б стадијума после хируршког одстрањења тумора, повећала је број излечених болесника који су преживели 5 година после извршене операције са 30,15 (без АК) на 43,1% ( са допунском АК –терапијом), тј. 1,5 пута! При томе се број местимичних рецидива смањио са 8,9% (без АК!) на 2,1%!( са АК)

3. Код симптоматичног лечења онко-болесника за које је званична медицина немоћна и које сматра даље нецелисходним, којима из разних разлога, не могу да се примене специјалне антитуморске терапије, оправдано је почети са применом АК-терапије 1х на дан свакодневно у току 1-1,5 недеље. Ако се стање болесника поправља, ово лечење треба наставити. У већини случајева овакво лечење знатно побољшава квалитет живота болесника у току неколико месеци.

4.''Новомин'' се може примењивати и као терапија код знатног смањења активности коштане сржи до којег долази услед примене зрачења или хемотерапије. Доказано је да,на пример, код појаве леукопеније(смањења броја леукоцита) примена АК у току само 3-4 (максимално 7!) дана доводи до нормалне производње крви. При том се примењује по 1 лековита доза (10-12капсула) 1 х на дан. Ово лечење, по правилу, не треба допуњавати хемостимулативном терапијом или трансфузијом крви и оно се може вршити у кућним условима. 

ЛЕКОВИТА ДОЗА АК ''НОВОМИНА'' ИЗНОСИ 10-12 КАПСУЛА1хДНЕВНО

ПРЕВЕНТИВНА ДОЗА ЈЕ 4 КАПСУЛЕ 1х ДНЕВНО 


ПРОГРАМ ОЗДРАВЉЕЊА ПОМОЋУ БИОЛШКИ АКТИВНИХ ДОДАТАКА ИСХРАНИ
                
 




ОБЈАШЊЕЊА И ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРАКТИЧНУ ПРИМЕНУ БАД ''НОВОМИН''

( На питања одговара Ј. Ј Гичев, руководилац НИЦ Корпорације ''Сибирско здравље'' и В. Н Суколински, проналазач ''Новомина''.)




      

Нема коментара:

Постави коментар